Πλατεία Συντάγματος Θησείο Πλατεία Κοτζιά
Visit the English version

Οδηγίες Διασύνδεσης

Windows XPWindows Vista

Οι παρακάτω οδηγίες αφορούν υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows XP SP2 (αγγλική έκδοση)

1. Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήσης του υπολογιστή σας, ώστε να βεβαιωθείτε ότι διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα τύπου WiFi (συμβατότητα με τα πρότυπα 802.11b/g). Συνήθως τα τεχνικά χαρακτηριστικά αναφέρονται προς το τέλος του εγχειριδίου. Προσοχή! Μερικοί φορητοί υπολογιστές (laptop) διαθέτουν διακόπτη ενεργοποίησης/απενεργοποίησης της ασύρματης δικτύωσης. Αν το μηχάνημά σας έχει τέτοιο διακόπτη, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται στην κατάλληλη θέση.

2. Στο δεξί μέρος του taskbar (system tray), επιλέξτε με διπλό αριστερό κλικ το εικονίδιο που φαίνεται στην εικόνα. Αν δεν βλέπετε τέτοιο εικονίδιο, ελέγξτε ότι είναι ενεργοποιημένη η σύνδεση "Wireless Network Connection" στο Control Panel -> Network Connections. Σε αντίθετη περίπτωση, η σύνδεση ενεργοποιείται με διπλό αριστερό κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο.

3. Πρέπει τώρα να βλέπετε στην οθόνη σας το παρακάτω παράθυρο. Για να ανανεώσετε τη λίστα με τα ασύρματα δίκτυα, επιλέξτε το "Refresh network list" που φαίνεται πάνω-αριστερά. Κάντε διπλό αριστερό κλικ στο ασύρματο δίκτυο με όνομα athenswifi.

Θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο, που θα σας ενημερώνει για τη διαδικασία σύνδεσης. Περιμένετε μέχρι να τελειώσει. Στο προηγούμενο παράθυρο θα υπάρχει πλέον η λέξη "Connected" δίπλα στο όνομα του δικτύου.

4. Ανοίξτε τον browser της επιλογής σας και δοκιμάστε να επισκευτείτε μια οποιαδήποτε ιστοσελίδα του Διαδικτύου (π.χ. http://www.google.gr). Στο browser σας θα εμφανιστεί μια ιστοσελίδα που σας καλοσωρίζει στο ασύρματο δίκτυο athenswifi. Για να ολοκληρώσετε τη σύνδεσή σας, αντιγράψτε τον αριθμό που φαίνεται στο σκιασμένο πλαίσιο στο διπλανό κουτάκι και πατήστε το κουμπί "OK".

5. Από τη στιγμή που θα δείτε το παρακάτω μήνυμα, έχετε πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την ευρυζωνική πρόσβαση για να "σερφάρετε" δωρεάν στο Διαδίκτυο!


 
Αριθμός συνδεδεμένων χρηστών:
0
Συνολικός αριθμός χρηστών από την αρχή του έργου:
276.511
Συνολικός αριθμός συνδέσεων από την αρχή του έργου:
893.003
Συνολικός όγκος δεδομένων που έχουν μεταφερθεί:
25,53 TB

Διάγραμμα χρήσης της ευρυζωνικής σύνδεσης στο Σύνταγμα:


Διάγραμμα χρήσης της ευρυζωνικής σύνδεσης στο Θησείο:

Διάγραμμα χρήσης της ευρυζωνικής σύνδεσης στην Πλατεία Κοτζιά:

Αναλυτικά στατιστικά στοιχεία...
Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις προώθησης της ζήτησης και χρήσης ευρυζωνικών υπηρεσιών!
Το έργο έχει ενταχθεί στο Ε.Π. Κοινωνία της Πληροφορίας, συγχρηματοδοτείται από την Ε.E. και υλοποιείται από το Εργαστήριο Υπολογιστικών Συστημάτων του ΕΠΙΣΕΥ - ΕΜΠ.

Για τη βοήθειά τους στην υλοποίηση του δικτύου, ευχαριστούμε τους:
Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών
Δήμος Αθηναίων
Καφέ Εθνικόν & Παναθήναιον
Αναλυτικά οι συντελεστές του έργου...