Πλατεία Συντάγματος Θησείο Πλατεία Κοτζιά
Visit the English version

Νέα - Ανακοινώσεις


14/03/2010 - Ανακοίνωση
Το ασύρματο δίκτυο AthensWIFI λειτουργεί πλέον κανονικά και στις 3 περιοχές κάλυψης. Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία.

03/03/2010 - Έκτακτη Ανακοίνωση
Το ασύρματο δίκτυο AthensWIFI και στις 3 περιοχές κάλυψης (Σύνταγμα, Θησείο, πλ. Κοτζιά) έχει πρόβλημα λόγω του Internet Feed (γραμμές ADSL). Έχουν ήδη ξεκινήσει οι ενέργειες για την αποκατάσταση του προβλήματος. Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία.

31/12/2009 - Λήξη Έργου
Σήμερα, 31 Δεκεμβρίου 2009 είναι η τελευταία μέρα του έργου Athenswifi.

30/09/2009
Το ασύρματο δίκτυο AthensWIFI στην πλατεία Συντάγματος είχε πρόβλημα λόγω αστοχίας υλικού. Το πρόβλημα διορθώθηκε και το δίκτυο λειτουργεί πλέον κανονικά. Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία.

5/7/2009
Άρθρο στο περιοδικό ΚΑΠΑ της Καθημερινής της Κυριακής. Απόσπασμα:

...Το Athenswifi, πάντως, έχει φτιαχτεί με αυστηρές προδιαγραφές. Έχει εξαιρετική υποδομή, μπορεί να αντέξει σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, στην υγρασία, ακόμα και στο χιόνι. Και το σημαντικότερο είναι ότι πρόκειται για ένα δίκτυο ζωντανό με online στατιστικά, στο οποίο κάθε μέρα συνδέονται και νέοι υπολογιστές...

4/7/2009
Άρθρο στην εφημερίδα Έθνος. Απόσπασμα:

...Eίναι χρήσιμο για εμάς το γεγονός ότι υπάρχει δωρεάν πρόσβαση Iντερνετ, καθώς μπορούμε να βρούμε χάρτες και πληροφορίες για την Aθήνα και να κινηθούμε πιο εύκολα...

14/4/2009
Άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Απόσπασμα:

...«Όποτε περνάω από το Σύνταγμα και έχω χρόνο, σταματάω για λίγο να μπω στο Ίντερνετ. Μετακόμισα πρόσφατα στην περιοχή του Μετς, αλλά ακόμη δεν έχω Ίντερνετ στο σπίτι. Έτσι, έρχομαι εδώ»...

9/4/2009
Άρθρο στον ιστοχώρο energypublisher.com με αφιέρωμα στα ασύρματα δίκτυα στην Ελλάδα. Γίνεται σημαντική αναφορά στο Athenswifi. Απόσπασμα:

"Chilly Sunday morning at Syntagma," Biljana blogged. "After an early morning jog, a no-sugar latte macchiato ... nice way to start the end of this weekend ... Hugs and kiss(inger) from Wi-Fi Syntagma!"

Anybody with any sense of perception walking through Syntagma Square has seen plenty of Biljanas. They're the ones sitting on the park benches staring into opened laptops, checking email or uploading their latest, sometimes obscure, updates from Athens onto the web.


5/4/2009
Άρθρο στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Απόσπασμα:

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ οι «σαλεμένοι» που κάνουν πικνίκ στο λιγοστό γρασίδι της πλατείας Συντάγματος έχοντας αντικαταστήσει το παραδοσιακό πλεκτό καλαθάκι με μικροσκοπικά laptops;...

2/4/2009
Άρθρο στην εβδομαδιαία εφημερίδα Athensnews. Απόσπασμα:

...Koziris added that "by the end of the summer" three new hotspots will be added to the athenswifi network: at Korai and Kolonaki squares, as well as the area around the Law School on Solonos St...

11/3/2009
Άρθρο [pdf] στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία-Ηλεκτρονική Έκδοση.

19/02/2009
Το ασύρματο δίκτυο AthensWIFI στην πλατεία Συντάγματος λειτουργεί πλέον κανονικά.

14/02/2009
Το ασύρματο δίκτυο AthensWIFI στην πλατεία Συντάγματος δεν προωθεί την κίνηση των χρηστών στο Διαδίκτυο, λόγω προβλήματος με το Internet Feed. Έχουμε ξεκινήσει τις ενέργειες για διόρθωση του προβλήματος. Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία.

1/12/2008
Άρθρο στην εφημερίδα TA NEA. Απόσπασμα:

...Το επιτυχημένο πείραμα της δωρεάν πρόσβασης στο Ίντερνετ από τα τρία Wi-Fi της πλατείας Συντάγματος, του Θησείου και της Πλατείας Κοτζιά εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα...

16/10/2008
Παρουσίαση του athenswifi στην εκδήλωση Athens Digital Week (Ν. Κοζύρης).

10 - 12/10/2008
Δελτίο Τύπου. Εκδήλωση και ενημέρωση για το athenswifi στο Θησείο.

3 - 5/10/2008
Δελτίο Τύπου. Εκδήλωση και ενημέρωση για το athenswifi στο Σύνταγμα.

5/06/2008
Παρουσίαση του κ. Κοζύρη, Αν. Καθηγητή ΕΜΠ στη διημερίδα του Τμήματος Πληροφορικής Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την ΑΔΑΕ.

25/05/2008
Άρθρο [pdf] στo "Βήμα". Απόσπασμα:

...Ως σήμερα οι προσπάθειες της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρία λειτουργούντα σημεία, δωρεάν, ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης, με πολύ καλή κάλυψη ομολογουμένως. Στην πλατεία Συντάγματος, στην πλατεία Κοτζιά και πρόσφατα και στο Θησείο...

18/04/2008
Η ρευματοδότηση του εξοπλισμού στην περιοχή του Θησείου αποκαταστάθηκε. Το δίκτυο λειτουργεί κανονικά.

17/04/2008
Υπάρχει πρόβλημα ρευματοδότησης του ασύρματου εξοπλισμού στην περιοχή του Θησείου. Έχει ενημερωθεί ο Δήμος Αθηναίων για τη βλάβη και αναμένουμε την επιδιόρθωσής της σε διάστημα λόγων ωρών. Λυπούμαστε για την προσωρινή ταλαιπωρία.

28/03/2008
Παρουσίαση του κ. Κοζύρη, Αν. Καθηγητή ΕΜΠ στην ημερίδα "Κινητές Υπηρεσίες: Τεχνολογικά & Νομικά Ζητήματα" που διοργάνωσε το Επιστημονικό Συμβούλιο για την Κοινωνία της Πληροφορίας.

11/03/2008
Άρθρο (local pdf) του Δημήτρη Μαλλά στην Ημερησία. Αποσπάσματα:

...Η θετική πορεία των τριών πρώτων σημείων έχει οδηγήσει τους ιθύνοντες της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού να προωθήσουν τάχιστα τη δημιουργία αντίστοιχων WiFi hotspots σε περίπου 100 ακόμη σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα...

...Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης από τον επίκουρο καθηγητή του ΕΜΠ, Νεκτάριο Κοζύρη, το 2007 υπήρξε μία σημαντική αύξηση του αριθμού των συνδέσεων στα 3 WiFi hotspots της Αθήνας...

5/03/2008
Άρθρο της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" 5/03/2008 που αναφέρεται στο Ασύρματο Δίκτυο στο κέντρο της ΑΘήνας. Απόσπασμα:

... Το athenswifi, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2006, έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς, κάτι το οποίο δεν φαίνεται μόνο από τα στατιστικά στοιχεία στην ιστοσελίδα του www.athenswifi.gr. "Επισκεπτόμαστε μπλογκ ως απλοί χρήστες και βλέπουμε πως πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι εκφράζουν την επιθυμία να υπάρξουν και άλλα hotspots στην Αθήνα"...

28/02/2008
Παρουσίαση του κ. Κοζύρη, Αν. Καθηγητή ΕΜΠ στην ημερίδα "Προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες για τους πολίτες της Αθήνας" που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

13/09/2007

Δήλωση Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφη. (μέγεθος αρχείου 96KB)

Εγκαίνια του AthensWiFi στο Θησείο

Έπειτα από την δωρεάν ασύρματη πρόσβασης στο Internet από την πλατεία Συντάγματος, το υπουργείο Οικονομίας εγκαινίασε την Πέμπτη δωρεάν υπηρεσία Wi-Fi στο Θησείο.

«Ο καθένας από εσάς μπορεί να έρθει με τον προσωπικό του υπολογιστή ή με μια φορητή συσκευή επικοινωνίας και να συνδεθεί ασύρματα και δωρεάν στο Internet, από ένα μεγάλο μέρος της περιοχής του Θησείου» δήλωσε ο Γιώργος Αλογοσκούφης στα εγκαίνια.

«Το δίκτυο θα λειτουργεί δωρεάν μέχρι το τέλος του 2008, στο πλαίσιο της πολιτικής μας για την εξοικείωση των πολιτών με την ασύρματη ευρυζωνικότητα» πρόσθεσε ο υπουργός και ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα τίθεται σε λειτουργία ακόμη ένα τέτοιο ασύρματο δίκτυο στην πλατεία Κοτζιά.

«Πριν από 15 περίπου μήνες είχαμε εγκαινιάσει το ασύρματο δίκτυο δωρεάν πρόσβασης στo Internet στο Σύνταγμα. Από τότε μέχρι σήμερα, στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκαν συνολικά περισσότερες από 40.000 ασύρματες συνδέσεις στο Internet από περίπου 8.000 χρήστες. Η ανταπόκριση και η αξιοποίηση του WiFi στην πλατεία Συντάγματος ήταν πάνω από κάθε προσδοκία μας» είπε ο υπουργός.

«Εύχομαι λοιπόν καλά downloads με υψηλές ταχύτητες και καλές ασύρματες συνδέσεις, αξιοποιώντας το γρήγορο δωρεάν Internet στο Θησείο» κατέληξε.

Η ταχύτητα πρόσβασης στο Θησείο είναι 4Mbps.

Newsroom ΔΟΛ
Άρθρο in.gr 13/09/2007, local pdf


11/07/2007

Στο Ιντερνετ με ελευθέρας

Πλατεία Συντάγματος, 5 μ.μ. Σε ένα παγκάκι δύο κοπέλες είναι σκυμμένες πάνω από έναν φορητό υπολογιστή και παρακολουθούν προσηλωμένες ένα βίντεο κλιπ στο YouTube. Πιο κάτω, στο καφέ Εθνικόν, ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών με ακουστικά στα αφτιά έχουν τοποθετήσει το λάπτοπ τους στο τραπέζι και συνομιλούν με την οθόνη. Στην πραγματικότητα, λένε στους φίλους τους στο Ντίσελντορφ τι είδαν στην Ακρόπολη, αφού μιλούν μαζί τους μέσω του Skype!

Τον τελευταίο χρόνο, η παραπάνω εικόνα αποτελεί καθημερινό φαινόμενο στην πλατεία Συντάγματος. Χάρη στο έργο «Ασύρματο Δίκτυο Ελεύθερης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» ή εν συντομία athenswifi, που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» και υλοποιήθηκε από το Πολυτεχνείο, το πρώτο δημόσιο ασύρματο δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης στο Διαδίκτυο στην Ελλάδα είναι γεγονός. Για να το θέσουμε πιο απλά: οποιοσδήποτε διαθέτει έναν φορητό υπολογιστή μπορεί να πάει στο Σύνταγμα και να μπει στο Ιντερνετ εντελώς δωρεάν.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για το έργο αυτό», λέει ο Αριστείδης Σωτηρόπουλος από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών. «Πρόκειται για ένα τεχνολογικά πρωτοποριακό έργο. Το δίκτυο είναι πολύ σταθερό, με ταχύτητα 4mbps, ενώ το κόστος του είναι πολύ μικρό, απλώς μια γραμμή ADSL. Βασικός σκοπός της Κοινωνίας της Πληροφορίας είναι να διαφημίσει την τεχνολογία αυτή και να παρακινήσει τις ιδιωτικές εταιρίες να προσφέρουν το προϊόν στον κόσμο. Ταυτόχρονα, ο κόσμος θα αρχίσει να το ζητάει, θα πει "θέλω και στη γειτονιά μου"».

Οπως σημειώνει και ο Νεκτάριος Κοζύρης, επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, «το athenswifi είναι μια προσφορά γνωριμίας με την ευρυζωνικότητα». Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα διατίθεται σίγουρα μέχρι το Νοέμβριο του 2008, ενώ προβλέπεται επέκταση για δύο ακόμη περιοχές στο Δήμο Αθηναίων. Με τι κριτήρια; «Να είναι πολυσύχναστες, να έχουν παγκάκια ή καφετέριες για να κάθεται κανείς εύκολα, να υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα να εγκατασταθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός ADSL σε κοντινά κτίρια και να έχουν τουριστική επισκεψιμότητα, όπως το Σύνταγμα.

Προσανατολιζόμαστε κυρίως προς πλατείες, οι οποίες πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις», αναφέρει ο κ. Κοζύρης. «Απώτερος στόχος μας είναι να δημιουργηθούν στην Αθήνα ασύρματες hot-areas, όπως και σε όλες τις μεγαλουπόλεις του κόσμου».

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΤΖΟΥΜΑ
Ελεύθερος Τύπος
Άρθρο Ελεύθερου τύπου 11/07/2007


19/06/2006
Εγκαίνια της δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο γρήγορο Internet στην Πλ. Συντάγματος

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2006: Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης εγκαινίασε στην πλατεία Συντάγματος την πιλοτική δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο γρήγορο Internet, που θα έχουν από σήμερα στο χώρο της πλατείας οι πολίτες της Αθήνας αλλά και οι επισκέπτες της.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι "Σκοπός μας είναι να εξοικειώσουμε τους πολίτες με το γρήγορο Internet έως το 2008, ώστε να αξιοποιήσουν τα πρακτικά οφέλη που φέρνει στην καθημερινή τους ζωή και εργασία. Ανάλογες δράσεις εξοικείωσης με το Internet υλοποιούμε σε 85 σημεία της Ελλάδας. Αυτή η πρωτοβουλία του Υπουργείου αποτελεί ένα ακόμη πρακτικό βήμα υλοποίησης της Ψηφιακής Στρατηγικής της Κυβέρνησης. Στο πλαίσιό της, εξελίσσεται με επιτυχία ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη του γρήγορου Internet στη χώρα μας, συνολικού προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ."Από τα εγκαίνια του δικτύου στη Πλατεία Συντάγματος

Το έργο υλοποιείται από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και η πρωτοβουλία εντάσσεται στην Ψηφιακή Στρατηγική της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα στο Σχέδιο για την Ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας έως το 2008. Χρηματοδοτήθηκε από την Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνία της Πληροφορίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών μέσω του Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας». Ο κεντρικός εξοπλισμός που έχει εγκατασταθεί, καθιστά το Σύνταγμα μια από τις λίγες πλατείες της Ευρώπης στις οποίες παρέχεται δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet από δημόσιο φορέα, με σκοπό την εξοικείωση των πολιτών.

Δήλωση Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφη. (μέγεθος αρχείου 44KB)

Σχετικές αναφορές στα ΜΜΕ και σε δικτυακούς τόπους:
19/06/2006
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΥΠΟΥ

Από σήμερα 19 Ιουνίου 2006 οι πολίτες της Αθήνας αλλά και οι επισκέπτες της, θα έχουν στην πλατεία Συντάγματος τη δυνατότητα δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο γρήγορο Internet. Το ασύρματο δίκτυο δημιουργήθηκε για να εξοικειώσει τους πολίτες έως τις αρχές του 2008 με το γρήγορο Internet και να αναδείξει τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει στην καθημερινή ζωή και εργασία τους.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην Ψηφιακή Στρατηγική της Κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα στο Σχέδιο για την Ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας έως το 2008. Υλοποιείται με κεντρικό εξοπλισμό που έχει εγκατασταθεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, που καθιστά το Σύνταγμα μια από τις λίγες πλατείες της Ευρώπης στις οποίες παρέχεται δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet από δημόσιο φορέα, με σκοπό την εξοικείωση των πολιτών.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνία της Πληροφορίας, μέσω του Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» και υλοποιήθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τον Επικ. Καθηγητή Νεκτάριο Κοζύρη.

Το ασύρματο δίκτυο εγκαινίασε ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργος Αλογοσκούφης με τον Ειδικό Γραμματέα για την Κοινωνία της Πληροφορίας Καθ. Βασίλη Ασημακόπουλο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet (ΕΕΧΙ) κ. Νίκο Βασιλάκο.

Η πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο της πλατείας Συντάγματος (εν συντομία athenswifi) είναι ελεύθερη σε όλους τους πολίτες, αρκεί να διαθέτουν ένα φορητό υπολογιστή (laptop) ή έναν υπολογιστή χειρός (PDA) τα οποία να υποστηρίζουν τεχνολογίες WiFi. Ο κάθε πολίτης μπορεί πλέον να συνδεθεί στο Internet μέσω του φορητού υπολογιστή του ενώ κάθεται σε ένα παγκάκι ή σε ένα καφέ της πλατείας. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη, αρκεί κανείς να πληκτρολογήσει τον αριθμό που θα εμφανιστεί στην οθόνη του, του μόλις προσπαθήσει για πρώτη φορά να προσπελάσει μια ηλεκτρονική σελίδα.

Η ταχύτητα διασύνδεσης στο athenswifi είναι ιδιαίτερα γρήγορη (πρωτόκολλα 802.11b/g), ενώ η συνολική χωρητικότητα της γραμμής με το Internet είναι 4Mbps. Το ασύρματο δίκτυο καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος με έμφαση στα σημεία όπου ο δημότης ή ο επισκέπτης μπορεί να καθίσει και να χρησιμοποιήσει το φορητό του υπολογιστή. Για την καλύτερη κάλυψη της πλατείας έχουν εγκατασταθεί αρκετά σημεία ασύρματης πρόσβασης (Access Points) τα οποία επικοινωνούν ασύρματα με τον κεντρικό εξοπλισμό στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

H Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνία της Πληροφορίας, υλοποιεί ανάλογες δράσεις για την εξοικείωση με το γρήγορο Internet σε 85 ακόμη σημεία της Ελλάδας.

Μετά τα εγκαίνια της λειτουργίας του ασύρματου δικτύου, ο Ειδικός Γραμματέας για την Κοινωνία της Πληροφορίας δήλωσε: «Η Ψηφιακή Στρατηγική 2006-2013 της Κυβέρνησης γίνεται κάθε μέρα πράξη. Από σήμερα οι πολίτες της Αθήνας έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν δωρεάν με το γρήγορο Internet στην πιο πολυσύχναστη πλατεία. Επιπρόσθετα όμως ενισχύεται και η τουριστική εικόνα της Αθήνας, καθώς η ασύρματη πρόσβαση στο Internet αποτελεί πλέον βασικό συστατικό για την προσέλκυση τουρισμού υψηλής στάθμης. Το Σχέδιό μας για την Ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας έως το 2008 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ (ΕΕΧΙ) κ. Νίκος Βασιλάκος δήλωσε σχετικά: "Το ασύρματο Internet στο Σύνταγμα τώρα γίνεται πραγματικότητα. Καλούμε όλους τους Έλληνες Χρήστες να πάρουν τους φορητούς υπολογιστές τους, τα pda και τα κινητά τους και να έρθουν να το χαρούν. Αυτό που γίνεται το 2006 στο Σύνταγμα είναι μια ευρωπαϊκή πρώτη, μια ειρηνική επανάσταση, η οποία θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, θα διαδώσει την ευρυζωνικότητα και θα βελτιώσει την τουριστική εικόνα της χώρας. Το Internet δεν είναι δίκτυο μηχανημάτων, αλλά δίκτυο ανθρώπων. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους στην Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνία της Πληροφορίας, οι οποίοι έκαναν πράξη όλα αυτά που είχαμε κατά καιρούς ζητήσει για τα μέλη μας και τους Έλληνες χρήστες Internet. Βήμα το βήμα, μέρα με τη μέρα, βγαίνουμε από το δικτυακό τούνελ στο ευρυζωνικό φως. Εμείς ως Ένωση Ελλήνων Χρηστών Internet ελπίζουμε σε νέα έργα για την ευρυζωνικότητα, σε νέες απελευθερώσεις δικτυακών πόρων για όλους τους Έλληνες και .το σημαντικότερο- σε νέες εκπτώσεις και διευκολύνσεις στην πρόσβαση".

Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του δικτύου βρίσκονται διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.athenswifi.gr/

Ενημερωτικό Σημείωμα Τύπου. (μέγεθος αρχείου 124KB) 
Αριθμός συνδεδεμένων χρηστών:
0
Συνολικός αριθμός χρηστών από την αρχή του έργου:
276.511
Συνολικός αριθμός συνδέσεων από την αρχή του έργου:
893.003
Συνολικός όγκος δεδομένων που έχουν μεταφερθεί:
25,53 TB

Διάγραμμα χρήσης της ευρυζωνικής σύνδεσης στο Σύνταγμα:


Διάγραμμα χρήσης της ευρυζωνικής σύνδεσης στο Θησείο:

Διάγραμμα χρήσης της ευρυζωνικής σύνδεσης στην Πλατεία Κοτζιά:

Αναλυτικά στατιστικά στοιχεία...
Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις προώθησης της ζήτησης και χρήσης ευρυζωνικών υπηρεσιών!
Το έργο έχει ενταχθεί στο Ε.Π. Κοινωνία της Πληροφορίας, συγχρηματοδοτείται από την Ε.E. και υλοποιείται από το Εργαστήριο Υπολογιστικών Συστημάτων του ΕΠΙΣΕΥ - ΕΜΠ.

Για τη βοήθειά τους στην υλοποίηση του δικτύου, ευχαριστούμε τους:
Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών
Δήμος Αθηναίων
Καφέ Εθνικόν & Παναθήναιον
Αναλυτικά οι συντελεστές του έργου...